Om oss

Taxen kom in i mitt liv en februaridag 1968.  Det var min alldeles egna, underbare,  temperamentsfulle Baltzar (RLN) som gjorde entré i vår hundälskande familj där det tidigare bara funnits pudlar. 

Många taxar blev det, snart hade både syster och föräldrar också skaffat en eller ett par taxar så flocken hemma i Karlshamn växte. Det blev härliga år av utställningar, träning på brukshundsklubben varvat med arbete i skogen.

1982 köpte jag tiken Lindesnäs Tess (RLN) och därmed startade ett långt och lärorikt samarbete med Greta Nilsson, Lindesnäs kennel vilket bla resulterade i delägarskap och ett antal valpkullar. Under senare år har jag också samarbetat med Gun Öberg, Ögus kennel.

2009 var det så dags att starta egen kennel, namnet PAZIR kommer efter två av mina framgångsrika hanar Pascal (RLN *2004) och Zirocco (RLN *1985) och det är deras blod som skall leva vidare i kenneln.

2013 ser vi äntligen fram emot  kennel Pazir´s  första valpkull , 8:e generationen efter L Tess.

Taxen hade definitivt kommit för att stanna!

Karlshamn i januari 2013

Kerstin Pilgård

Utbildningar i urval:
Uppfödarutbildning (SKK),”Anatomi, funktion och rörelselära” (SKK), Ringsekretarautbildning (SKK), Zoologi: bla genetik, fyioslogi, etologi (LU), Tandvård för hundar (Tdl-förbundet)

 

En annan passion i mitt liv; mitt engelska fullblods sto sedan 21 år,  Miranda Sacc (xx),
på bilden pigg och fräsch 24-åring, sommaren 2014.

/img-0167.jpg